torsdag 25 juli 2013

CUP är speciellt....

Seriespel är en sak, går man på en "plump" har man åtskilliga matcher på sig att ställa allt till rätta.
CUP fighter däremot är på liv & död, vinna eller försvinna !!!

Om vi backar bandet 5 månader till torsdagen 21/2 och beger oss till Stamford Bridge i London, på övertid gör superstjärnan Edin Hazard ett oerhört viktigt mål då han kvitterar till 1-1 och skjuter Chelsea vidare i Europa League.
Vilka motståndarna var... Sparta Prag, japp samma gäng som mitt älskade BK HÄCKEN ikväll har slagit ut i kvalet till E.L.
Ni fattar lite vad jag e ute efter... charmen med cupspel.
BK HÄCKEN som efter en magnifik säsong 2012 var "haussade" inför årets seriespel men som tyvärr inte kommit upp i nivå i årets allsvenska åker ner som kraftiga underdogs till Prag förra veckan och vänder 0-2 till 2-2, gott så.
Hemma match ikväll och tredje matchen på 7 dagar, här ska väl bara stora starka Sparta Prag spänna musklerna och ta sig vidare ??
Men bollen e rund och efter en underbar 1-0 seger väntar nu FC THUN (Schweiz) i nästa runda.



Blir faktiskt lite nostalgisk här hemma i soffan (efter 2 glas rött) och minns tillbaka när jag själv lirade i BK.H och vårt Europa Äventyr 1992.
På den (gamla goda) tiden hette turneringen InterToto Cupen och vi hamnade i samma grupp som "storheter" som:
  • St GALLEN (Schweiz)
  • Lask LINZ (Österike)
  • Bayer Uerdingen (Tyskland)
Upplägget var att vi lirade våra första 3 matcher hemma för att sedan ge oss ut på en liten Europa turne och spela våra 3 borta matcher.
De 2 förstra matcherna lirades på R-vallen och vi slog St Gallen med 3-0 och lirade 0-0 mot Lask Linz.
Match 3 lades som en "sommarmatch" ute på Öckerö då B Uerdingen kom på besök, det blev torsk med 2-1 men det man minns från den matchen är att min polare Jocke Olsson fick chansen i mål och var en ung kaxig slips.
Tyskarna fick frispark från ca 40 meter och vi ropar till "Jocke":
- Ska du ha mur ?
- Varför då... det e ju fan minst 40 meter (J.O)
Sen sa det bara PANG och det dunkade till i "Jockes" ena stolpe, det var det hårdaste skottet jag har upplevt under min karriär och det vete fan om inte stolpen på Prästängen vibrerar ännu...

Mr Fixare alla kategorier Reine Almqvist som var vår coach hade löst att Badgastein skulle vara vår bas under vår resa så att under 14 dagar var vi 50 pers (spelare, fruar, flickvänner, styrelse) som hade det kanon i Österikiska alperna.
En träning / dag samt utflykter till St Gallen & Linz för att lira match, matchen mot Uerdingen avverkades på hemresan, ganska behagligt.

Mr Fixare

BK.H - St Gallen 3-0
BK.H - Lask Linz 0-0
BK.H - Bayer Uerdingen 1-2
St Gallen - BK.H 3-3
Lask Linz - BK.H 2-5
Bayer Uerdingen - BK.H 1-0

Nu får det vara slut med att vara nostalgisk utan nu är det så att mitt gäng i SÄVEDALEN nu på lördag har en cup fight då vi möter div 4 gänget LERKIL på borta plan i Svenska Cupen.
Garanterat årets match för våra motståndare och det lär bli en tuff utmaning, det lär garanterat bli fight över 90 minuter och 2 lag som vill ta chansen att eventuellt få chansen att möta IFK, HÄCKEN, GAIS eller ÖIS i nästa runda.

Det har man ju fått bevisat ikväll att "stora" lag kan fällas,,, visst är det underbart med cupfighter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar