söndag 7 september 2014

Nu skall det avgöras...

Hösten är på intågande, mörkare kvällar väntar, vintersporterna drar igång & fotbolls säsongen skall avslutas...
Och imorgon inleder Zlatan & co jakten på en plats i EM i Frankrike 2016, bortamatch mot Österrike och förhoppningsvis löser landslaget det som MFF gjorde mot Red Bull Salzburg och bärgar en seger och en bra start på kvalet.Vågar man hoppas på mål 51 imorgon kväll av "Kungen" ??

5 matcher kvar för mitt Sävedalen, läget är fortsatt minst sagt tufft då vi skall plocka in 7 poäng men vi är fortfarande med i matchen.
2 bra prestationer sista veckan med seger borta mot HIF Akademi samt kryss i ett tufft derby mot Jonsered har gett oss en go känsla i truppen.
Defensivt har vi vart mycket stabila i dessa 2 matcher och det krävs i resterande matcher oxå om vi skall lösa kvalplatsen.
Känns egentligen fel att "lyfta" enskilda spelare när laget presterar bra men jag måste ändå lyfta på hatten för två unga killar som kommit in de 2 sista matcherna och gjort det kanonbra:

Alexander Viksten 17 år hade 60 minuters div 2 fotboll ( 1 inhopp) i benen innan han startade som högerback borta mot HIF, och som han gjorde det, solid defensivt och attackvillig offensivt och följde upp den matchen med en kanon insats mot Jonsered, grymt kul.

Joakim "Ubåten" Frendberg 19 år gjorde årsdebut från start i omgång 20 mot HIF och gick in på en defensiv central mittfälts position och var klockren, lugn, trygg, bra blick för spelet och tog ett stort defensivt ansvar.
Precis som Alex följde han upp med en stark insats senast.

På lördag väntar en go utmaning då vi beger oss till Helsingborg för match mot serieledande Eskilsminne.
Min gode vän "Jocke" Olsson och hans IFK BJÖRKÖ är i förarsätet med 4 omgångar kvar av div 5B men jagas av Fiskebäck och det lär bli strid in på linjen.
Men jag hoppas att "Jocke´s" vinnarskalle gör att han får fira en seriseger senare i höst...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar