torsdag 28 augusti 2014

ÄNTLIGEN !!!

Det har vart lite dåligt med uppdateringar här på bloggen det sista, kan bero på att man vart lite "deppig" gällande fotbollen som ej går som man önskat, viss mån av tidsbrist men nu ligger man hemma och knaprar pencillin med konstaterad halsfluss och då har man ju hur mycket tid som helst...

SÄVEDALEN:

Vi hade ju en rolig cupmatch förra veckan mot Ängelholm som kom med kaxigt självförtroende efter att 48h tidigare slagit Hammarby i superettan.
Tyvärr för killarna var inte vädrets makter med oss men ca 500 pers dök ändå upp.

Vi gör en riktigt bra match i 60 minuter, helt ok i 78 min men rasar tyvärr ihop sista 10 minuterna...
Ledning 1-0 i paus samt 2 bollar i ribban, nya jätteläge i inledningen av andra men bollen ville ej in och som så ofta med lag i "motflyt" blir man straffad vid minsta lilla misstag och det var precis vad som hände då vi hamnar lite snett defemnsivt i minut 60 och Ängelholm gör mål på sin första målchans...
Vi är 12 minuter från förlägning men i min 78 kommer avgörande 1-2 och efter det är vi ett slaget lag.
Siffrorna 2-5 tror ju alla som ej var på plats är en "kross" men jag är övertygad om att Ängelholm nästan stannade på vägen hem och köpte ett gäng trisslotter, för med lite flyt och säg 3-0 i paus då förlorar vi aldrig den matchen, PUNKT.

Grymt arrangemang från hela klubben där alla från knattelag till styrelse gjorde ett kanonjobb, TACK.

Tabell läget i serien ser minst sagt skrynkligt ut men det är 21 pinnar kvar att spela om och vi kommer göra allt för att ta de chanser som finns kvar för att försöka kunna lösa kvalplatsen för nytt div 2 spel.

MAN UTD:

"Rom byggdes inte på en dag"
Knackig start i ligan och förnedrade i Ligacupen mot Milton Keynes och olyckskorparna kraxar direkt... sitt lungt i båten säger jag !!

van Gaal kommer att få ordning på sina styrkor, garanterat.
Vi är ej klara på transfermarknaden och som vanligt är sjukstugan proppfull så att ge det lite tid så kommer vi förhoppningsvis vara med och kriga om topp 4 redan i vår.


Många gnäller på att Man Utd får betala överpriser för sina nyförvärv, kan vara så med våra grymma sponsor avtal ;-)
Älskar köpet av Angel di Maria som i min bok är pure class !!
Hårt jobbande, Löpstark, Kreativ samt i en bra ålder är klockrent och han kommer ge laget mycket energi och bara att han lämnar Real och C.L för Man Utd säger ju det mesta om vår dragnings kraft.

MALMÖ FF:

Äntligen är det dax igen, efter 14 långa år är svensk fotboll tillbaka bland dom stora klubbarna.
Själv är man ju bortskämd / uppväxt med Blåvitts framgångar på 80-90 talet men nu är det äntligen dax igen då MFF kvalificerat sig för Champions League 14/15.

En klockren hemmamatch stöttade av 20 000 supporters gav en oförglömlig 3-0 seger mot Red Bull Salzburg efetr 2 dröm mål & en straff.
Hela LAGET gör en maxinsats men för mig är det svårt att ej lyfta de 2 som sticker ut mest:

Åge Hareide är en rutinerad räv och har vart klockren i sina uttalanden inför avgörandet, lagom kaxig, lagt stor press på Salzburg, pushat fansen att sluta upp bakom laget och med en taktik som var helt lysande... lite Mourinho vibbar från undertecknad
5 backslinje med en orutinerad Pa Konate som debutant, en tokladdad kreatör som Magnus Eriksson som fått nöta bänk en del det sista men som i en fri roll verkligen bidrog är 2 smarta drag som var 100% lyckade.


Bortglömd, en f.d målskytt som ruttnat på bänken ute i Europa, så var det väl många som uppfattade Markus Rosenberg innan MFF plockade hem honom.
Men man vet vad man gjorde, man pumpade in självförtoende i "Mackan", gav han kaptensbindeln och uppdraget att leda detta förhållandevis unga lag, och som han har gjort det.
Målskytt, stark i target spelet, framspelare, pådrivare, kapten, IMPONERANDE.Malmös prestation blir ju på något vis ännu mäktigare när man konstaterar att från laget som vann guld i höstas så saknas:
Johan Dahlin, Miiko Albornoz, Pontus Jansson, Jiloan Hamad, Erik Friberg som alla blivit proffs samt skadade duon Guilerme Molins & Simon Thern.

Det finns guldkorn att hitta i allsvenskan och MFF hittade en högerback i Åtvidaberg samt en forward i Norrköping som otroligt nog nötte bänk... scouting is da shit.

Stort GRATTIS till Malmö och nu hoppas vi på en go lottning runt 18.00 idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar