torsdag 6 november 2014

Tuffa tider....

Ont i halsen, Skitväder, Skoskav.... det är dax att sluta gnälla på skitsaker och istället passa på att njuta av livet .
Olyckan kan vara framme runt hörnet och då är det i värsta fall slut.

För 11 dagar sedan skakades min tillvaro om rejält när en bra och nära vän gick bort.
Missförstå mig nu rätt MEN när farmor/farfar & mormor/morfar gick bort handlade det om att de var gamla allihop, i vissa fall sjukdom (fuck cancer) och man hade tid att ställa in sig och framförallt FÖRBEREDA sig på att de skulle försvinna.

Men när en nära vän bara "försvinner" då har man ingen skyddsmekanism, det var en ny obehaglig överraskning för mig och det har vart en tuff tid.
Men i all sorg och ledsamhet är det helt UNDERBART att gå in på "Pontan´s" FB sida och se vilka underbara texter & minnen för mig helt okända människor skriver, och att precis ALLA uppfattar "Pontan" som en själv då de beskriver han som den underbara människa han är och hans kärlek till havet...
Om en knapp vecka kommer jag att få möjlighet att krama om nya som gamla vänner och det ser jag faktiskt framemot.
"Pontan´s" resa är ej slut, den har bara startat, vart den tar honom vet jag ej men jag säger ej Hej då utan på återseende...
Att Malmö FF för tillfället är en maktfaktor inom Svensk fotboll tror jag de flesta håller med om,
Man försvarar sitt SM Guld från förra året och man charmar oss med kanon matcher i C.L.

I min värld är det ingen katastrof att hamna två i allsvenskan "bara" 6 poäng bakom MFF, ta sig ut och kvalspela i Europa.
7-3-2 är placeringen i allsvenskan med ett Svenska Cup guld 2013 som en extra bonus, man har avslutat årets allsvenska på ett strålande sätt men det räcke tydligen ej för "Blåvitts ny sherrif".

I måndags fick "gnagaren" Micke Stahre som under hela sin IFK karriär fått motstå fansen gnäll om hans tidigare klubbtillhörighet och att de konstant ropats på hans avgång sparken.

I ett läge där MFF har sin tränare Åge Hareide kvar vilket innebär kontinuitet, säg sisådär ungefär 100 miljoner större budget än Blåvitt inför nästa år, där man är regerande mästare och en attraktiv klubb för spelare skall Blåvitt hitta en ny tränare som skall kunna ta ytterligare ett kliv....

Betänk oxå att man tappar TUNGA pjäser som: May Malanghu, Jakob Johansson, Ludvig Augustinsson, Kjetil Weahler, där förmodligen Lasse Vibe kommer få attraktiva erbjudanden och där det är stor osäkerhet kring te.x Philip Haglund, Hjalmar Jonsson.

Ingen situation som gör en avundsjuk om du frågar mig för att pressen på den det nu blir (Jörgen Lennartsson ?) med ett "nybygge" och vetskapen om att komma tvåa inte räcker... den är inte rolig.
Kommer man ha tålamod eller kommer det redan till sommaren skrikas på levande sittplats om ett nytt tränar byte ??
Blåvitt är en storklubb och ska ha stora ambitioner.. PUNKT !!
Men att redan nästa år kliva förbi MFF känns som att en Volvo skall köra fortare än en Ferrari...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar