tisdag 15 januari 2013

"Finns inga genvägar"

Abstinensen hade nästan nått klimax.. en månads väntan var över och onsdag 9/1 var det nästan "vår" väder och + grader i Göteborg, mindre än 24 timmar kvar till att det var dax att dra igång uppbyggnaden för säsongen 2013.
Käftsmäll modell den Anders "Lillen" Eklund fick ta emot av Frank Bruno... SNÖ !!
Kul för kidsen som vill åka pulka, mindre roligt för en fotbollsklubb där tyvärr kommunen ej prioriterar att ploga snötäckta fotbollsplaner.

Nöden har ingen lag, det finns inga genvägar så att det blev löpning i nysnö på 2013 års första pass, inte enligt planering och framförallt inte när man hade 3 intressanta spelare nere som man skulle granska lite extra.
Nu blev det ett ordentlig fyspass istället för en planerad "mjukstart" men jag tror alla grabbar strax efter 20.00 tyckte det var skönt med en urblåsare..

3 träningar senare och nyss hemkommen efter ett FYS pass signerat FRISKIS & SVETTIS nås man av beskedet att planen inte var i bästa skick efter att våra junisar tränat ikväll.
Nu tror jag inte på "han den skäggige på korset" men det är nästan så att man får dra en stilla bön om mildväder och en bra plan på torsdag.
Het match mellan ärkerivalerna Man Utd - Liverpool i söndags och ovanligt mycket "hets" från diverse Pool supporters i min bekantskapskrets... var denna kaxighet kom ifrån har jag svårt att förstå då dom röda inte rosat marknaden nämnvärt under säsongen.
2-1 seger till mitt gäng där RvP & Vidic nätade, en bjudning på egen planhalva tog Liverpool in i matchen då en het Sturrige reducerade och sista 20 minuterna var faktiskt Pool nära att kvittera men vi redde ut stormen.
Jag skall villigt erkänna att jag varit lite "anti" Evra ett bra tag för hans nonchalanta insatser på vänsterbacken men i höst har han verkligen tagit sig i kragen och varit stabil bakåt, bra mycket bättre offensivt där han oxå hamnat i målprotokollet vid ett antal tillfällen och agerat som den klassback han i grund & botten är.
Kan det vara så enkelt att sir Alex spelat lite "mind games" med den gode fransosen då han i pressen deklarerat att man jagar både Leighton Baines + Ashley Cole på hans plats och att med blåslampan hängande över sig har han skärpt till sitt spel ???

En av mina 3 absoluta favoritspelare inledde på bänken i söndags, ett helt okey beslut av bossen då Antonio Valencia inte presterat på slutet, men vilket sparkapital vi kommer att ha i vår när han har "hittat tillbaka" och stänger sin högerkant, löper sönder motståndarnas vänster flank, smeker in sina goa högerinlägg och hela tiden utmanar sin gubbe och levererar mackor till våra strikers.
Jag tror att han kommer vara en av våra bärande spelare i mars-maj när vi skall säkra P.L titeln :-)
2 kommentarer:

  1. Ni har redan säkrat titeln. Hur skall City ta 13 p MER än er på de sista 16 matcherna? Går inte, har aldrig hänt tidigare. Chelski, Spurs m fl är redan avhängda. Så du kan komma hem till mig och skåla in ligasegern redan nu.

    SvaraRadera
  2. KÖHLER: kommer gärna hem till dig och tar ett par "ryckare" & lyssnar på D.M, men torsk mot Spurs på söndag så skiljer det ev bara 4 pinnar + ett derby längre fram... jag ligger lågt ett par omgångar till ;-)

    SvaraRadera