torsdag 12 juni 2014

"Sömmerske-Tips" !!

Fy fan vad laddad jag är... bring it on !!!

Satt limmad framför tv´n igår och såg "Bronshjältarna-94" och sicken gåshud man fick från den magiska sommaren 94, varmt som satan och grymma svenska fotbollshjältar.
  • Midsommaraftons natten.... trots ett par pilsner och ett par nubbar satt man uppe och såg Martin Dahlin show mot Ryssland.
  • "Knetens" höger utsida mot Brassarna.... hallå eller, grymt förarbete av Brolin och ett avslut i världsklass.
  • Frisparksvarianten....  Schwartz hoppar över, Mild´s smekning, Brolins avslut, MAGISKT.
  • Ravellis straff räddning... sicken eurofori.. gubbafan slänger sig åt rätt håll... 7-6.... semifinal.
  • Henke Larsson´s förnedring.... i bronsmatchen mot Bulgarien, stackars skäggprydde Trifan Ivanov lär väl fortfarande efter 20 år vara yr i bollen efter 3-0 målet...

                                                            

Tyvärr är vi (Sverige) ej med men det kommer bli en grym sommar, belive me.

Här kommer ett kort tips från mig vilka som tar sig vidare från gruppspelet.

Grupp A: BRASILIEN, KROATIEN, MEXICO, KAMERUN
En intressant grupp där allt i förhands snacket handlar om vilka som skall göra Brasilien sällskap vidare, Kroatien är ett lag jag gillar skarpt, en nation som kan hantera många sätt att spela på, vill man vara offensiv är man det, vill man vara äckligt disciplinerade är man det.
Mexico känns lite beige för mig faktiskt, okey att Chicharito & dos Santos är hyfsade lirare men kan ej se dom gå vidare. Kamerun är på plats.. trots hot om strjek då man ej var nöjd med ersäättningen från sitt förbund, Etoo´ & Choupo-Moting är vassa framåt, på mitten finns en av de bästa defensiva c-mf enligt mitt tycke i Barca bänknötande Alex Song.
BRASILIEN & KROATIEN vidare

Grupp B: SPANIEN, HOLLAND, CHILE, AUSTRALIEN
Även om dom är charmiga kan vi direkt fastslå att Australien är gruppes slagpåse trots att en av mina absoluta favorit spelare finns där i Tim Cahill.
Regerande Världs & Europa mästarna Spanien får nog bära favoritskapet i gruppen men jag vill säga syn !! De små dvärgarna på mitten får nu tillskott av en jätte på topp i form av Diego Costa som är precis vad man behöver, en stor stark pålitlig målskytt men jag är skeptisk till att man nog har passerat bäst före datum (lär jag väl få äta upp)
Holland har ett ungt hungrigt lag med en stomme från Feeyenoord kryddat med rutin iform av Sneijder, Robben, van Persie, de Jong. Kan man hålla ihop gruppen ? Det har redan vart Ljungberg / Mellberg tendenser under uppladdningen...
Gruppens dark horse för gemene man är Chile men i min bok är man rankat etta i denna gruppen. Ett lag som jag hoppas kommer visa upp sig från sin bästa sida i sommar och kommerta många med storm. En av världens bästa box to box mf i Arturo Vidal, en pålitlig målskytt i Alexis Sanchez, dessa känner de flesta till men jag lovar att ni kommer ha nya Chilenska favoriter efter VM.
CHILE & SPANIEN vidare

Grupp C: JAPAN, COLOMBIA, GREKLAND, ELFENBENSKUSTEN
Den som skulle bli gruppens stora stjärna ligger hemma i Monaco med ett trasigt knä och räknar pengar... Radomel Falcao, tråkigt.
Grekland kommer försöka snålspela sig vidare, Japan kommer springa till man dör.. och sen springa lite till, Elfenbenskusten har en magisk Yayha Toure och en viss Drogba och det räcker långt här.
Colombia är bra även utan Falcao, ja till och med mycket bra... lägg namnen Quintero, Cuardado, Bacca & Jackson Martinez på minnet.
COLOMBIA & ELFENBENSKUSTEN vidare

Grupp D: ITALIEN, ENGLAND, URUGUAY, COSTA RICA
Costa Rica skrällde VM 90 mot Sverige (Hernan Medford) men kommer att ta NOLL poäng i denna gruppen, punkt.
Uruguay med en förhoppningsvis frisk Luis Suarez & Edinson Cavani på topp, hårt jobbande mittfältare och ett ramstarkt försvar kan innebära en lika rolig sommar som i Sydafrika-2010.
Italien & England kommer göra upp om vilka som följer med Uruguay vidare och här tror jag att Roy´s boys drar det längsta strået, rutin i massor (Gerrard, Rooney) men framförallt ungdomlig entusiasm i Sterling, Sturridge, Barkley, Wilshere, Shaw.
URUGUAY & ENGLAND vidare

Grupp E: SCHWEIZ, FRANKRIKE, ECUADOR, HONDURAS
Schweiz har ett koppel fina mittfältare: Dzemaili, Behrami, Inler, Stocker, Xhaka, Shaqiri men jag ser ingen fw som mäktar med att göra max 2 pytsar... och då går man ej vidare.
Honduras kan skrälla med att ta en pinne eller två, Ecuador kommer göar ett bra VM hemma i Sydamerika och kommer ta sig vidare som tvåa i gruppen efter Frankrike som kommer vara revanschsugna efter att ha gjort bort sig i ett par turneringar. Vassa strikers i Benzema & Giroud, ett tremanna mittfält som för mig är en våt dröm med Pogba - Cabaye - Matuidi och en hyfsad stabil 4 back kryddat med en vass slips kan räcka långti sommar...
FRANKRIKE & ECUADOR vidare

Grupp F: BOSNIEN, ARGENTINA, IRAN, NIGERIA
Bosnien gillar jag, hjärta & passion, stolthet kryddat med klass spelare som Begovic, Pjanic, Dzeko, Ibisevic tror jag man kommer charma många hemma i tv soffan
Iran är bra men max trea i gruppen med lite flyt. Nigeria har ett par intressanta forwards i Emenike & Musa men känslan är att man som lag är för svaga.
Carlos Teves var vassaste fw i serie A gångna säsongen.... och han finns ej med bland 5 forwards i Argentina trupp, ja då fattar ni att vi snackar klass.
Messi, Aguero, Higuain, Lavezzi, Palcios borgar för en rolig sommar för de blåvita. Man kommer gå långt... ja mitt tips är hela vägen faktiskt.
ARGENTINA & BOSNIEN vidare

Grupp G: TYSKLAND, GHANA, PORTUGAL, USA
Team spirit javisst det brukar räcka långt men jag rankar USA fyra i denna grupp.
12 mittfältare och EN forward uttagen, men inte vilken fw som helst utan Miroslav Klose.. denne 36 årige målmaskin. TYSKLAND tappade förvisso en tung pjäs förra veckan i Reus men man kommer garanterat vara med och leka när juni blir till juli lite längre fram
Andra platsen kommer stå mellan Ghana & Portugal och här tippar jag lite med hjärtat skall villigt erkännas, skall udda vara jämnt skall Ghana vidare... minns fortfarande Gyan´s straffmiss i min 120 från kvarten 2010 och jag led verkligen med "the Black Eagles", Mycket ja nästan allt i Portugal kretsar ju kring CR men har han: viljan - kraften - orken kvar efter en sagolik C.L säsong och skada ?
TYSKLAND & GHANA vidare

Grupp H:
Sista gruppen och ett av de riktiga snackis-lagen återfinns här, den nya gyllene generationen som dominerat fullständigt i P.L under året.. Belgien.
Kompany, Verthongen, Hazard, Lukaku, Januzaj, Mirallas för att nämna några men min absoluta favorit är Dries Martens (Napoli) som är en liten speedkula, målfarlig teknisk liten lirare som jag tror kommer vara grym i VM.
Jämnt skägg mellan övriga lag i gruppen där faktiskt samtliga 3 kan göra Belgien sällskap.
BELGIEN & RYSSLAND vidare

Nu har jag tippat vilka 16 lag som tar sig vidare.
Jag gillar ju utmaningar så att för att sätta press på mig själv
14-16 rätt = Världsklass
10-13 rätt = Godkänt
6-9 rätt = Underkänt
0-5 rätt = Gå en bugg kurs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar