onsdag 6 april 2011

"Ännu en magisk kväll" !!!


"We did it again...."

Denna text är en kärleksförklaring till mitt älskade Manchester United men framförallt till världens smartaste coach (ursäkta Jose) den helt fantastiske sir Alex Fergueson, denne evigt unge legend med minst en räv bakom varje öra har gjort det igen... och jag bara ÄLSKAR det !!
Kvartsfinal i C.L mot värsta rivalen på senare tid Chelsea FC borta på Stamford Bridge och han bjuder återigen på "one of thoose nights".. när ALLA förväntar sig en defensiv 4-5-1 uppställning med hårdföra Fletcher & Scholes som sopkvastar på mitten och en ensam forward gör han precis tvärtom.
Här skall fan inte "parkeras någon buss" och spela för ett bra resultat till returen nästa vecka utan här skall spelas för att göra mål & vinna matchen, ut skickar sir Alex en 4-4-2 uppställning med comebackande Rio Ferdinand (borta sedan 1/2) som mittlås med Vidic, han ger unge Rafael förtroende till höger i backlinjen, hela mittfältet är en skräll där han lirar "evigt unge" Ryan Giggs centralt på mitten ihop med hårt kritiserade Carrick, ena kanten var väl vikt åt en av säsongens bästa spelare Nani... nope tänkte sir Alex och ger Valencia högerkanten och på vänster vet han att han får MINST 1,5 mil löp från hyper-lojale Ji Sun Park, på topp måste väl ändå skytteligaledaren Berbatov få lira.. nope sa sir Alex och valde "knattarna" Rooney/Hernandez, man kan väl lungt säga att "blånäsan" krossade Carlo Ancelotti i coach matchen.

När Rafael blir skadad i inledningen av andra halvlek ligger det nära till hands att någon av försvars spelarna på bänken: Evans, Smalling, O´Shea skall kliva in och ersätta.. nope sa sir Alex och lyfte ner den utomordentlige yttermittfältaren Valencia på högerbacken och lyfte in ytterligare en OFFENSIV spelare i Nani på planen.. jag lyfter på hatten för din genialitet då vi genom Nani får en klass spelare i kontrings spelet då ett allt mer desperat Chelsea trycker på och den gode Nani hade 2 hyfsade chanser att näta.
Många spelare lyfter sig i de här "magiska veckomatcherna" under våren i C.L men undrar om inte dom som har roligast ikväll är "gubbarna" som sir Alex vet att han ALLTID får kvalitet för att dom som sticker ut mest ikväll är van der Sar i målet som med sina 40 år bara blir bättre och bättre som en gammal klassisk holländsk Edamer ost, Rio är grym i sitt partnerskap med parhästen Vidic (som aldrig är dålig förutom mot Liverpool) i sin comeback, "Giggsy" är ändå Mr United personifierad med sina 21 år i klubben då han gör en jättematch på mittfältet och visar prov på pigga ben när han serverar Rooney till vinstmålet.

Ett stort jä## TACK till sir Alex som får mig att fundera varje gång han plockar ut ett lag, får ALLA att ge max när dom får chansen, hanterar storstjärnor (Nani, Scholes, Berbatov) när dom bänkas i viktiga matcher, skulle man nån gång i framtiden få låt oss säga 10% av din fingertopps känsla skulle jag vara evigt tacksam !!
Hoppas du unnar dig en rejält rökig Whiskey ikväll.. det är du mer än värds.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar