fredag 29 mars 2013

Långfredags godis !!

Knappt 37 timmar efter cup triumfen mot LÄRJE/ANGERED var det dax för ny match och denna långfredag gästades vi av HOLMALUNDS IF från Alingsås.
Ett helt "nytt" SÄVEDALEN kom till spel då endast en spelare som startade i onsdags ingick i dagens start XI.

Laget från start var enligt följande:
"Berra"
Pedram - Tommie - Miettinen - Pringle
Ubåten - Henriksson
Fagerlund - Florian - Axmalm
Ålen

Vi inleder matchen riktigt inspirerande och bra och tar direkt tag i taktpinnen mycket beroende att vi vågar spela via våra "sittande" centrala Jonas "Totti" Henriksson & Joakim "Ubåten" Frendberg som hela tiden är ett alternativ i vår uppbyggnad samt att Florian i nr 10 rollen är konstant i rörelse.
Första målet borde kommit redan i minut 8 då Axmalm serverades ett inlägg på silverfat av Ålen men nickade utanför.
Den gode Axmalm tog dock revansch på sig själv då han efter 32 minuter gav oss en mycket välförtjänt ledning med 1-0 då han smekte in ett skott via ribban assisterad av "Ubåten".
Nu var det vind i seglen och redan 2 minuter senare har vi vår h-b Pedram uppe i en offensiv raid som slutar inne i straff området och en behärskad insida fram till 2-0.
Tyvärr måste Pedram strax efter kliva av med en känning i baksida lår.

Inledningen av andra halvlek är vi lika alerta som under hela första och sätter tryck mot Holmalund målet där vi trots bra läge ej hittar det tredje målet.
In med lite friska ben efter 60 minuter (Besart, Axel, Fernandinho) och vårt tryck bibehålls trots dessa 3 byte, nyss inbytte Besart fastställer i minut 65 slutresultatet fram till 3-0.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vi gör en riktigt bra laginsats idag och mycket av det vi har tränat/nött/tjatat om under försäsongen sitter idag klockrent och då får vi chansen att visa vilka kvaliteter vi har i laget/truppen.
Tråkigt att 2 veckor innan premiär se 2 killar kliva av med skador i baksida lår och jag lider verkligen med dessa men med lite go "pepp" av lagkamrater, en jävla vilja att komma tillbaka så är dom snart med i matchen igen.
Oxå riktigt kul att se killar som som var ordinarie 2012 men som kanske än så länge fått mindre speltid går in och gör kanon insatser 2 veckor innan premiären, GOTT ATT SE !!

Det roligaste har jag dock sparat till sist och det är att vi avslutar matchen med ett riktigt ungt lag och gör det bra så att framtiden i SIF är garanterat säkrad för många år framöver...