torsdag 28 mars 2013

Segerns sötma...

Onsdag (27/3) morgon 06.53 och till skillnad från SJ så rullar vagnen in i tid, 16 minuter på vagnen innan man e på plats på jobbet ger lite tid till funderingar.. Hagabadet, Järntorget, La Sombrita, Temple BAR passerar revy och väcker goa minnen till liv och jag ägnar faktiskt inte en tanke åt kvällens cupfinal mot Lärje/Angered..

Go start på jobbet då jag & kollega P som för övrigt kört en del av våra fys pass snackar oss sammn lite inför kommande påsk lov nästa vecka där P is in charge då undertecknad är ledig till 8/4.
Snabbt samtal till tränar kollega "Danis" för att snacka oss samman gällande lite små detaljer till kvällens match där vi är överrens om om hur vi vill att matchen skall gestalta sig, några oömma beslut som måste tas men det ingår i jobbet.
Nu är klockan halv 12 och det är först nu man börjar känna det det goa "pirret" i magen inför en viktig match när jag lägger en stund åt att punkta ned detaljer som blir viktiga i vårt spel samt fasta.

Redan på matchsamlingen märker man att grabbarna är laddade och det märks att det är ett helt annat fokus än i tidigare tränings fighter.
19.30 blåser domaren till spel och det är 2 sugna lag som skall göra upp om en åtråvärd plats i Svenska Cupen 2014.
LÄRJE väljer att gå högt med 4 spelare för att störa oss i vår uppbyggnad men jag tycker att vi hittar stundtals bra vägar för att spela oss ur detta då vi främst på vår vänsterkant hittar raka uppspel till vår ytter alt spets där vi sedan hittar spelvändning eller attack på samma kant.
Utdelning får vi efter 23 minuter då vi sätter bra press på deras backlinje/målvakt som resulterar i en straff som Johan Nilsson enkelt placerar i mål.
Sista kvarten ökar LÄRJE trycket för en kvittering och Sharro i kassen får göra en kanonräddning efter 31 minuter där 1-1 hängde i luften.
Kvitteringen kommer dock i minut 41 då det är oreda i vår box och Hadi Hamze trycker med skallen in en nick på första ytan.
I andra halvlek "hettar" det till något mer och mannen i svart nyttjar sin kortlöek mer frekvent, skall villigt erkännas att det var alltför billiga gula åt båda håll då det långt ifrån var en ful match.
LÄRJE ledning efter en bjudning av oss på egen planhalva som Moses Sewankambo utnyttjar fram till 1-2 efter cirka en timme spelad.
Efter 72 min rinner inhoppande Florian Zuta igenom och blir nerdragen i boxen... ingen reaktion av HD men en alert AD kliver in och tar den solklara straff som vi skall ha...MEN var va friläges utvisningen ??
Skit samma utan fram klev Fernandinho och smekte in kvitteringen till 2-2.

Straffar är ett lotteri och ytterligare en gång visar mina grabbar som får förtroende underbar kyla och sätter samtliga 4 straffar som vi behöver slå då Sharro kniper en och en går utanför.
Givetvis skitglad över vår seger men lider lite med Hadi Hamze i LÄRJE som jag har haft förmånen att träna i 2 tidigare klubbar att han missar sin straff men han har stor karaktär och kommer att skaka av sig detta, garanterat.


Segerjubel ala SÄVEDALEN
 Stor eloge till samtliga 16 grabbar som lirar gårdagens final men även till de 9 som tyvärr ej fick chansen igår utan denna cup triumfen har LAGET Sävedalen fixat tillsammans !!

Men idag är det färdigfirat för att det vankas ny träning ikväll, match imon innan vi tar lite påsk ledighet och nu är bara premiären bara 16 dagar bort.


Nöjd coach !! (Foto: LEIF LUNDVALL)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar