måndag 15 april 2013

Tuff start....

Längtan att få dra igång var stor och förhoppningen var att få en bra start i årets seriespel trots en tuff utmaning att ta sig an tippade topplaget GAUTHIOD på bortaplan i premiären.
Stämmningen i bussen upp till Grästorp var bra och uppvärmningen var fokuserad och känslan var riktigt bra när matchen blåstes igång 15.00

Inledningsvis startar vi helt ok första 10 minuterna men sedan kommer en oerhört tung 10 minuters period då vi hamnar i ett 2-0 underläge efter 2 identiska mål.. kanonskott rätt upp i krysset från 20 meter, bara att lyfta på hatten för 2 snygga fotbollsmål.
Jobbigt start för vilket lag som helst och det märktes på vårt spel då vi blev rejält "ängsliga" i vårt agerande men känslan är att vi repar mod och spelar upp oss allteftersom klockan tickar mot paus men får oss en rejäl törn när 3-0 kommer precis innan pausvilan.

Lite justeringar i paus gör att vi de första 20 minuterna av andra halvleken får se det "riktiga" SÄVEDALEN som skapar en hel del chanser (ribbskot bl.a) då vi är mycket mer aggressiva, tar mera löp och hittar in med bollar i de ytor vi var ute efter, tyvärr i vår bästa period av matchen kommer 4-0 efter ett bolltapp på egen planhalva som uttnytjas av Gauthiod och efter detta mål var det rullgardinen ner, 5-0 kommer på stopptid.

Det är bara att gratulera GAUTHIOD och tränateamet Wennberg/Ericsson till en kanonstart av årets serie och man visade upp ett stabilt spel där man var starka fysiskt och spelade ett rakt spel med mycket löpningar och var klart bättre än oss i denna fight även om segern blev något mål för stor.
Vi själva kom ej upp i den nivå som krävs för att ta poäng i denna serie, men nu har vi premiären avklarad och blickar framåt mot hemmapremiären på lördag då GÖTENE kommer på besök.
------------------------------------------------------------

Denna "revanschvecka" har dock startat på bästa vis då vi ikväll har genomfört en bra & fokuserad träning med A-laget samt att jag fått rapporter av kollega "Danis" om bra spel och en 2-0 seger mot LINDOME i "Reservlagets" första match ikväll.