söndag 5 maj 2013

Första 3 poängaren

Efter 360 minuters spel och i match 4 kom äntligen årets första 3 poängare efter att vi under lördagen besegrade våra gäster från Örebro RYNNINGE IK med 2-1 (1-1).
Glädje, lättnad, återupprättelse, ja man skulle säga att det var många av dessa saker runt 17.00 igår.

Foto: LEIF LUNDVALL

Hade innan matchstart svårt att hålla tårarna borta då klubben hedrade den hastigt avlidne AIK målvakten Ivan Turina med en tyst minut, livet kan ibland vara riktigt brutalt...
                                                                 R.I.P Ivan

Lite justeringar i laget inför matchen då vi gjorde 3 ändringar från senaste matchen samt att vi lyfte upp Momo som spets och överlät 10 rollen till Florian.
Första gräsmatchen och lite lurigt underlag gjorde att vi inledningsvis ville spela lite längre bollar och förlägga spelet på Rynninges planhalva.
Detta fungerar mycket bra och vi plockade fram ett par bra målchanser inledningsvis men utan utdelning, det kom som en lite kalldusch efter 30 minuter när vi hamnade i underläge med 0-1 efter ett fint Rynninge anfall där vi tyvärr var lovligt passiva i egen box.
Men denna lördag hade alla killar i röd tröja bestämt sig att ej fundera eller nedslås av en eventuell motgång utan kvitterar till 1-1 per omgående.
Boll ut mot vänster där Momo lirar in bollen till Florian i boxen som lägger tillbaka bollen till Salar som får en kanonträff med vristen... OERHÖRT SKÖNT !!

Snacket i paus handlade mest om att VÅGA, vi hade en pinne med oss och den visste vi att vi skulle behålla om vi var beredda att göra ett bra defensivt jobb, men även att vi kommer att fixa 3 pinnar om vi höjer kvaliteten i avslutslägena.

Vi inleder andra akten bra och har ett bra läge där Hector nickar utanför, efter 60 min måste Benji kliva av med en skadad fot och efter detta får vi en liten "dipp" under en 10 minuters period men samlar ihop oss och avgör i minut 75 då Pringle inne i boxen drar upp lädret i krysset med högerfoten !!
Blev lite oroligt på slutet då domartrion från Skåne hittade 6 minuter stopptid men Rynninge orkar ej vaska fram några heta kvitteringslägen

Känslan såhär dagen efter är att vi äntligen hade lite medflyt och fick lite utdelning på vårt spelövertag, samma scenario i matcherna mot GÖTENE & YTTERBY men då har vi ej fått med oss någon poäng.
Starkt av killarna att efter en tung inledning bara går ut och visar beslutsamhet och ett helt ok spel där det föll väl ut med att lyfta upp Momo som spets vilket gjorde att vi fick lite mer kreativitet högre upp i planen, vårt centrala mittfält med Salar & Johan gav oss trygghet, lugn och en stor arbetsinsats men hela laget förtjänar höga betyg.
Nu gäller det att vara ödmjuka och göra en bra vecka innan vi tar emot NORDVÄRMLAND på lördag.

SÄVEDALEN - RYNNINGE 2-1 (1-1)

0-1 i.u
1-1 SALAR ( Florian)
2-1 PRINGLE

Sharro
Pedram - Benji (60) - Robin - Pringle
Salar - Johan
Henriksson - Florian (79) - Hector (65)
Momo

Tommie (60), Besart (65), Fernandinho (79), Bertilsson, Franklin, Axel, Spångberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar