måndag 23 september 2013

Upploppsrace...

Det var en tung fotbollshelg kan man lungt konstatera.
Mitt SÄVEDALEN gjorde en tripp till Örebro under lördagen men åkte på torsk och under söndagen åkte Man Utd på en rejäl överkörning av City. Det enda positiva är att det kommer nya matcher med läge till revansch...

Vår serie kliver nu in på upploppet och endast 3 matcher återstår och hela 7 lag !! är inblandade i den så förhatliga "bottenstriden"
Tabellen up to date:

TIBRO 26 p -7
JONSERED 26p -11
NORDVÄRMLAND 25p +3
SÄVEDALEN 23p -10
YTTERBY 22p -16
KARLSLUND 20p -9
GÖTENE 15p -17

Förutsättningarna är enkla, sista lag åker ur och näst sista lag kvalar för sin fortsatta existens i div 2. Det är ju nu som agnarna skiljs från vetet då det handlar om matcher på liv & död på tungsprugna höstplaner, vilka som kan plocka fram det där lilla extra och spela både med hjärta & hjärna.
Jag är helt övertygat att vi har dessa kvaliteter i vår grupp och vi har 3 matcher på oss att lösa dettta och det som talar för oss är att vi i somras var i princip uträknade men har visat en stor portion ,moral, vilja att vinna mentalitet och det har stärkt oss under hösten.
ALLA lag kommer att slita under upploppet med att man ej får någon kontinuitet i sina lag då varningsbelastade spelare blir avstängda samt skador.
Då gäller det att spelare som kanske inte tidigare fått chansen kliver in och verkligen tar den när tillfälle bjuds...
En snabb titt på lagens återstående program:

TIBRO: ÅMÅL h, JONSERED b, KARLSLUND h
JONSERED; KARLSLUND b, TIBRO h, UDDEVALLA b
NORDVÄRMLAND: RYNNINGE h, KARLSLUND b, YTTERBY h
SÄVEDALEN: YTTERBY h, GÖTENE b, GAUTHIOD h
YTTERBY: SÄVEDALEN b, RYNNINGE h, NORDVÄRMLAND b
 KARLSLUND : JONSERED h, NORDVÄRMLAND h, TIBRO b
Det gäller att "gilla läget" och bara gå ut och njuta av att samtliga återstående matcher kommer att bli som en cupfinal.

Nu gäller det att ta i !!

Vill även passa på att gratulera 2 klubbar som i helgen tog steget upp i division 3 nämnligen LUNDEN & BK SKOTTFINT.
Extra roligt då min f.d assisterande Mikael Söderman lirar i Skottfint samt att Lunden coachas av den goe gubben Michel Berndtsson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar