onsdag 6 november 2013

TACK & HEJ !!

Allsvenskan är över för denna gången och det är Malmö stad som regerar som fotbolls huvudstad, Ldb MALMÖ vann damallsvenskan där hypade Tyresö floppade rejlt i mina ögon och på herr sidan vann MALMÖ FF ytterst välförtjänt.

När HELSINGBORG vek ner sig efter sommaren med diverse interna stridigheter, där ett guldjagande BLÅVITT torskade mot Kalmar & Mjällby så pallade MFF för trycket och levererade match efter match, imponerande.
Trots att många trodde man sålde guldet då man släppte Tokele Rantie till Engelska läskligan och valde att plocka hem en iskall Gulliermo "Giche" Molins djupt bland frysta ärter & torskblock i en frysdisk i Belgien och skolade om han till forward.
Samt att kapten Jolian Hamad hela hösten har omgärdats om proffs rykten
Man kan lätt säga att coach Norling visade hyfsad "fingertopps känsla" och visste exakt vad han skulle få av en revanschsugen skåne påg.. 8 baljor av Molins, kapten Hamad stannade... lyfte bucklan.. och drog till HOFFENHEIM.

Onsdagen 21/8 hade vi faktiskt Svenska Mästarna på besök på Valhamra och det känns extra roligt att 6 av gubbrna som lirade mot oss var på planen i söndags när guldet säkrades. så att våra 0-6 kanske inte var så illa pinkat...


Som sagt nu är säsongen över och de flesta spelarna kommer att återfinnas på planen igen i april när det är dax igen men för vissa tog en lång och trogen karriär slut i helgen och det är framförallt 2 spelare jag vill nämna i denna lilla spalt:

  • Henrik Rydström  KALMAR FF
  • Mattias Hugosson  GEFLE IF
Långt ifrån allsvenskans mest glamourösa spelare, jovars har Rydström´s käft glappat vid åtskilliga tillfällen men man har ej fått mycket medial uppmärksamhet som jag tycker att man borde fått under sina karriärer.

2 spelare som har blivit kultur bärarae i sina respektive lag då man varit sin klubb trogen under alla år, visat stort hjärta för föreningen men framförallt KLUBBKÄNSLA och det är numera ovanligt då spelare byter klubbar oftare än andra byter kalsonger...

Min RESPEKT har ni defenitivt vunnit och jag önskar er båda en trevlig "pension".


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar