fredag 11 mars 2011

"Avis" på Anna Mannheimer !!

"Go Gubbe" är ju ett ur Göteborgskt utryck för en skön kille och i min värld är Sveriges goaste gubbe en 52 årig Göteborgare vid namn PETER APELGREN. Har precis sett finalen av årets upplaga av "På Spåret" och har under en timma bara suttit och njutigt.. Otrolig kunskap varvat med en stor portion humor, han är lite som Doktor Jekyll & Mr Hyde då han ena stunden är gravallvarlig för att sedan vara lika spjuveraktig som "Anderssonskans Kalle", STOR UNDERHÅLLNING !!

Min första kontakt med detta geni (jag väljer att kalla honom så) var varje fredag mellan 1995 till 2002 då man startade helgen med att sitta klistrad framför radion för att lyssna på världens bästa radio program: RALLY. Det var ren & skär njutning att lyssna på Apelgren och hans vapendragare: Stefan Livh, Åsa Gustafsson, Anna Mannheimer & en mycket ung Sladjan Osmanagic för att nämna några av Rallys största profiler som skrev om texter på kända låtar och gjorde sin egen tolkning som oftast var bättre än orginalet samt inte minst när herr Apelgren förvandlades till allas vår egen Leif "Loket" Olsson som promotade Bingolotto och hade grymma priser och skrek allt som oftast: huuuundraaa milllljooooneeer, KOMIK på hög nivå.
En annan Apelgren klassiker är ju tv programmet PARASIT TV där han bl.a hade hjälp av Olle Sarri, Johan Inde & frugan Anna Mannheimer där parodierna på "Aspengren mitt i maten" & Antikrundan är klassisk tv underhållning från 2001.

Anledningen att jag är lite avundjuk på Anna Mannheimer är ju att hon får förmånen att umgås dagligen med denna goa gubbe, trots att han är Gaisare hade det ju vart grymt kul att gå på krogen att ta en öl med den gode Peter, är man någon gång på dåligt humör (det händer) räcker det ju att Peter öppnar munnen så blir man ju per automatik på gött humör, tror listan kan göras bra mycket längre men jag stoppar här och konstaterar; TACK Peter för att du förgyllt fredagskvällarna i vinter och hoppas att vi snart ses igen.
Samt givetvis: GRATTIS till segern....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar