tisdag 15 mars 2011

LAG kan uträtta "mirakel" !!



Bara ÄLSKAR när LAG utdömda av s.k experter överträffar sina belackare och sluter sig samman inom gruppen och bara går ut och kör, stolta & raka i ryggen och gör sina bästa matcher när det bäst behövs, UNDERBART !!
Har precis sett Laget AIK slå ut regerande Svenska Mästarna HV71 med.. smaka på den.. 4-0 i matcher, en satsat hundring på det och man hade förmodligen kunnat tillbringa de närmsta 3 månaderna i Thailand.
Jämför man HV 71 & AIK så skiljer det mängder i individuell skicklighet, lek med tanken att man går runt på en målvakt & 3 femmor så hade nog HV spelare mot spelare vunnit den kampen med sisådär 12-4 och jag kan garantera att lönekuverten är trippelt så tjocka i Sveriges Jerusalem men det per automatik innebär inte att man vinner matcher ändå.
AIK gillade läget, gick ut och körde 110% i varje byte som om det var matchens sista, vinner sina dueller, får luft under vingarna och lyfter som LAG och nu får man sin belöning i form av en semifinal och är nu beredda att ta sig an vilket lag som helst för känslan man byggt upp i det laget är för tillfället att "Vi kan gå hela vägen".

Varför detta tjat om hockey ?
Mitt gäng GAIK står inför samma utmaning som AIK hade mot HV när vi på torsdag möter Velebit, ett riktigt bra lag som slår oss 9 gånger av 10, kommer tillhöra toppen av div3, går som tåget i sina träningsmatcher MEN den där tionde matchen som vi kanske har en liten chans att vinna... tänk om den kommer på torsdag.. är vi beredda att offra oss lite extra & "gilla läget" och verkligen bjuda upp till dans ?
I mitt lag har jag grabbar som "varit med förr", rutin, "vinnarskallar" men för att lyckas på torsdag måste LAGET det vill säga alla 11 på planen, de 5 på bänken samt ledarna vid sidan om göra detta TILLSAMMANS för det är ju det som är själva grejen med en lagsport att man får chansen att glädjas över bra prestationer med de killar man sliter med under otaliga träningar...
Som en liten "aptitretare" lägger jag ut Al Pacinos "Pep Talk" från filmen "Any given sunday".. lagsport när den är som bäst.

1 kommentar: