måndag 27 augusti 2012

Med sikte på BRASILIEN 2014 !!

Fiaskot från sommarens EM är historia, vi har sagt Tack & hej då till Mellberg efter lång och trogen tjänst i den gula dressen och blickar nu framåt och stundande VM kval.
Imorgon tisdag tar coach Hamren ut sin VM kvaltrupp mot KAZAKSTAN.

Läget för de svenska lirarna i Europa är inte "en dans på rosor" precis:
Zlatan och hans nya projekt PSG går knackigt och har ej vunnit ännu efter 3 spelade matcher, lägg därtill en fotskada som hämmar vår största stjärna så att det är inga bra vibbar gällande Z.
Kim Källström lämnade efter många år Lyon och valde ett mer lukrtivt erbjudande från Ryssland och Spartak Moskva, skadad direkt och det är ytterst tveksamt om Kim blir uttagen till matchen mot Kazakstan.
I Holland har Ola Toivonen hamnat i trubbel med sin klubb PSV där han anser att man satt ett överpris på honom och att det inte blir någon flytt för honom i detta fönster.
Mikel Lustig nöter bänk i Celtic, Oscar Wendt dito i Mönchengladbach.

Med VM 2 år bort så vill jag SE FÖRÄNDRINGAR & FÖRYNGRING i landslaget.
Det är bara att inse att vissa spelare börjar bli för gamla och att det är dax att släppa fram lite ungt fräsch blod i landslaget, om stornationen Tyskland vågar släppa fram sina ungdomar och når resultat varför skulle inte vi kunna göra samma sak ??
Jag lyfter på hatten för Anders Svensson och tror att han blir uttagen denna gång pga Källströms skada men efter detta får det vara bra, det samma gäller "Chippen" Wilhelmsson som jag hoppas ställs utanför truppen då vi har bra mycket intressantare namn på hans plats (se nedan).
Sen tycker jag även att Andreas Isaksson skall ersättas där vi har en kanon målvakt på g.


Jag hoppas att vår förbundskapten har slagit en signal till följande lirare:

  • Pär Hansson HELSINGBORG. Ung fräsch målvakt som har dominerat i allsvenskan, bra i luften, mogen i sitt spel trots sin ålder. Jag tycker det är läge att satsa på han som nummer 1 redan nu.


  • Alex Kacaniklic FULHAM. Killen som är 21 år och fostrad i Helsingborg har tagit en tröja i Fulham och har startat deras 2 första matcher i P.L. En vänsterytter som gillar att utmana och har redan fått känna på landslaget då han var kallad till truppen mot Brailien.

  • Tobias Sana AJAX. Den ende av Blåvitts spelare som presterade hyfsat innan EM. Efter flytten till Holland har han fullkomligt exploderat, 3 mål de senaste 2 matcherna och med hans kvicka fötter, rörelse mönster tror jag han hade vart perfekt i en yttermittfältsroll och söka sig in i ytorna bakom Zlatan.


Jag är helt övertygd att i en uppställning enligt nedan hade vi tagit 3 lätta pinnar mot Kazakstan, gett ungtupparna lite självförtroende som vi har nytta av i många år framöver...

P. Hansson
S. Larsson - J. Olsson - A. Granqvist - B. Safari
R. Elm - P. Wernblom
T, Sana - Zlatan - A. Kcaniklic
J, Elmander

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar