söndag 24 februari 2013

109 dagars väntan över...

Sitter och njuter av stämmningen från Wembley Stadium där årets Ligacup final spelas mellan för gemene man de något mindre kända lagen SWANSEA & BRADFORD City.
P.L gänget Swansea är numret för stort stor för gänget från fjärde (4) ligan och leder i skrivande stund med 4-0 med 20 minuter kvar.
Det faschinerande med denna cup final är historien om BRADFORD som faktiskt var uppe i P.L för många herrans år sen och hade hyfsade lirare såsom Benito Carbone, Stan Collymore men som har vart nära KK, fått sin arena Valley Parade nedbrunnen till grunden där 56 supporters fick sätta livet till och mer om detta går att läsa på Aftonbladet.se och Erik Nivas blogg... ta tillfället i akt att göra det men se till att ladda med servetter, det är en tårdrypande historia han har snickrat ihop den gode fotbolls nörden Erik.

Lördag 23/2

Vaknar med en go känsla, lite kurr i magen... förväntningar.
2 koppar kaffe, snabb dusch och promenad till tips butiken (3 vinnande bongar) för att ta en rask promenad till Hjalmar Brantingsplatsen.
I solskenet stöter man på en go gubbe ingåendes i Askims tränarstab och diverse skitsnack om fotboll avverkas under 3 minuter innan min taxi "Svart Express / Valhamra" rullar in och jag stiger på.
Väl på bussen känner jag pulsen stiga inombords, det är exakt 109 dagar sedan jag gjorde mitt första pass med SÄVEDALEN, vi har under 2013 tränat i 44 dagar, vi har under nov/feb spelat 4 tränings matcher men just idag handlar det om TÄVLINGS MATCH, vinna eller försvinna, gläde eller besvikelse och det är ju detta man brinner för !!

Östra Cupen är en turnering för lagen i de östra delarna i Göteborg (med omnejd) och i potten ligger en plats i Svenska Cupen för vinnande lag.
SÄVEDALEN van under Michael Bishop´s ledning cupen 2012 så att vi kliver in som titelförsvarare.

SÄVEDALEN (2) - BOSONA (5)
Vi kliver in i turneringen mot ett lag från division 5 och det är en match (med all respekt för Bosona) vi skall vinna alla dagar i veckan för så mycket skiljer det i klass.
Alltid lurigt med en speltid på 2x30 och det handlar om att kliva in med en bra inställning, fullt fokus och inte ge motståndarna lillfingret för att då kan man vara illa ute.
Pangstart efter 2 minuter då Momo smeker in en klass frispark från 20 meter och ger oss en flygande start på årets cupspel.
Tyvärr när det bjuds på tid & ytor så faller vi in i syndromet att ta för många touch på bollen vilket gör att vi under långa stunder inte får något flyt i vårt spel och istället för en komfortabel seger får vi vänta till minut 50 innan Pringle nickar in en hörna fram till 2-0 och vidare avancemang.
Vi tar ett kort snack efter matchen och är överrens att vi ej kom upp i nivå och lovade varandra ett helt annan prestation under söndagen.

Det roligaste ur tränar perspektiv förutom att vi vinner givetvis är åldern på vår start XI:
26 - 20 - 20 - 17 - 28 - 26 - 25 - 18 - 18 - 22 - 20
vilket ger en snittålder på 21.8 år.

Söndag 24/2

Upp 07.45, 2 obligatoriska koppar svart och sen ut på gatan för att bli upphämtad av kollega "Danis", återbud på morgonen av en viktig pjäs så kort diskussion i bilen men vi är ganska överrens om hur vi skall formera dagens start XI.

SÄVEDALEN (2) - QVIDING (1)
Ny utmaning i form av div 1 laget Qviding som väljer att ställa upp med deras U21 lag men det ger jag blanka fa.. i, det är deras buisness.
Under dagens genomgång trycker vi stenhårt på att följa vår matchplan hela vägen in i kaklet och så blev det verkligen.
Ett bra mycket mer fokuserat & taggat SIF hittar omgående rätt i matchen och skapar per omgående en del chanse främst på höger kanten via speed kulan Fagerlund.
1-0 kommer mitt i halvleken då vårens skyttekung (4 mål) vänsterbacken Pringle har tagit in lång löpning in i boxen och trycker distinkt in ledningsmålet.
Matchavgörande 2-0 kommer i slutet på första akten då Hector påpassligt i boxen samlar upp en retur, rundar målvakten och lägger in bollen i nät.
Under andra halvlek har vi total kontroll och kan spela av 30 minuter ganska smärtfritt.

Hector / Danis / Pringle

Så att nu är vi igång med vinna/försvinna matcher och det ger ju oss i gruppen en extra kick i väntan på seriestarten i mitten av april.
Närmast i Östra Cupen väntar en kvartsfinal mot LUNDEN 6/3


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar