torsdag 14 februari 2013

SJUKT NÖJD (trots allt)


Vad är ett par "laxar" extra att bränna vs GENUIN GLÄDJE ?
Skit samma för att jag är sjukt nöjd med 1-1 men det hade ju inte gjort ont om RvP hängt den avgörande baljan på något av hans 3 jättelägen, varav det sista 92.35...

- - - - - - - - - - - - - - -

8-dels final i C.L och match 1 borta mot Real Madrid, ni (få) som följer min blogg läste förmodligen mitt inlägg igår där jag spekulerade i hur "the boss" skulle formera laget och det var ju på ren svenska idioti att försöka sig på det.
Han är ett geni den gode sir Alex, alltid ett steg före och hittar uppställningar som han vet kommer ge honom exakt det han vill ha i varje match och så har det varit i 26 år.
När alla inklusive mig själv spekulerar om att Rafael ej kan möta C.R och att kantspelet kommer vara nyckeln till ett bra resultat så lanserar chefen en uppställning utan Vidic (ej ens på bänken) och i mitt tycke våra 2 bästa kantspelare i Valencia & Young på bänken..
Efter några goa tapas igår kväll med dito tillhörande dryck (Cava ?) hade han bestämt sig för vilka 11 som skulle ge laget bästa förutsättningar inför kommande retur enligt följande:

de Gea
Rafael - Rio - Evans - Evra
Rooney - Carrick - Jones - Welbeck
Kagawa
RvP

20.45 brakade det loss och det blev en fotbolls underhållning över 95 minuter där det förutom 2 mål avlossades 22 skott mot mål varav ett par (2) i trävirket.
REAL MADRID borta kan vara som att möta en skock tjurar i en trång gränd i Pamblona men jag är sjukt nöjd med hur Man Utd hanterar matchen, ingen stress, ingen panik, underordna sig ett hårt jobb samt riktigt vassa i offensiven, en riktig jävla LAGINSATS !!

de Gea börjar så smått visa varför vi lade ut 200 millar för hans signatur och gör en jättematch mellan stolparna, räddningen i inledningen på Contreaos skott är magisk med fingertopparna och han står även rätt på en mängd andra avslut, klass.
Den som hade det tuffast och det förutspådde jag direkt jag såg start XI var Rafael som på sin lott hade C.R, att vara varningsbelastad redan i första halvlek med ett lynnigt humör är inte att föredra men med god hjälp av framförallt Rio/Jones klarar han sig ok.
Den gode Rio ser ju faktiskt riktigt fräsch ut på ålderns höst när han nu kan lira konternuerligt, lugn, trygg, placeringsäker så gör han en kanonmatch i mittförsvaret och han ser ut att njuta i fulla drag av just dessa fighter då han uppträder totalt ostressat.
Hjälpgumman Evans syns ej så mycket och det är betyg nog, han gör precis det han skall göra och backar upp sin mittbacks partner på ett ruggigt bra sätt.
En som fick jobba en hel del var Evra som i utgångsläget ställdes mot di Maria och det blev en hel del defensivt jobb över stora ytor då denne rörde sig ständigt innåt i banan men fransosen löste det galant och var hela tiden giftig offensivt när han troget fyllde på ute på sin kant.
En som gillar nya utmaningar från chefen är Rooney som dagen till ära fick agera högerytter men det var inget som bekom "Shrek" utan han slet som en galärslav över stora ytor, hatten av !!
Centralt i banan är ju i mina ögon Carrick fucking amaazing... i uppbyggnaden av vårt offensiva spel är han alltid ett alternativ, alltid spelbar och har alternativen klara för sig när han hämtar boll och fördelar boll på ett underbart sätt och dikterar spelet om det skall gå fort eller långsamt, defensivt dödar han så mycket yta i zoonen framför mittbackarna och är alltid rätt placerad, GRYM.
En ny kanon insats signerad Jones bjuds vi på över 95 minuter, tar ruggiga hemlöp, stöttar upp både Carrick/Rafael och är en riktig lagspelare som man kan lita på i alla väder.
Ute på vänsterkanten placerades Welbeck som var en riktig hit så länge hans tunna ben orkade, kliver upp och krossar Ramos i nickduellen fram till 1-0, ytters nära att hänga en balja till och gör en imponerande insats så länge han orkade.
Vi är ju bortskämda med lojala asiater (se Park ji Sun) och nu har vi en dunder smart japan som placerades som länk mellan mittfält och RvP och vilka goa ytor den lättfotade Kagawa hittade framförallt i första akten då han smög sig in bakaom marängernas försvarare gång på gång.
På topp måste jag säga att RvP var magisk trots att han bränner 2 jättelägen, stark i bollmottaget, en underbar första touch som skapar utrymme och hela tiden livsfarlig med instick och dyligt.

Nu låter det ju som att vi vunnit hela C.L när jag svävar iväg men just den insatsen vi gör idag och med det mod & lugn vi spelar känner jag mig grymt tillfreds inför returen 5/3 och trots att vi har med oss ett bortamål är vi bara halvägs i denna underbara 8-dels final och det känns ju underbart att ha ytterligare en kanon match att se framemot.

Kvällens höjdare för mig i tv soffan är ändå när Real kvitterar till 1-1 via ett fantastiskt snyggt mål (inlägg/avslut) där vår f.d högerytter Cristiano Ronaldo inte firar sitt mål (annars är han ganska bra på detta) av RESPEKT för klubben som gjort honom till den världs spelare han idag är var underbart att se och det värmde ett fotbolls hjärta så här kvällen innan Alla Hjärtans Dag !!

RESPEKT !!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar