onsdag 20 februari 2013

NYA hjältar !!

18/5 1994 Champions League final i Aten (Grekland)
AC. MILAN - FC. BARCELONA 4-0

1-0 Daniele Massaro
2-0 Daniele Massaro
3-0 Dejan Savicevic
4-0 Marcel DesaillyEfter gårdagens maktdemonstration av Bayern Munchen då man i London skickade ut Arsenal ur turneringen var man inställd på en ganska enkel match för BARCELONA ikvällens fight borta mot ett AC.MILAN "under uppbyggnad" och när jag konstaterade att många av de få "stjärnor" i årets upplaga typ Balotelli, de Jong, Nocerino, Robinho, Flamini saknades i laguppställningen trodde jag innerst inne att vi skulle få se en ganska komfortabel Barca seger som mot typ ett svagt Real Betis.
Men redan 20.57 kände jag att det här laget MILAN "tror på det"...

Paolo Maldini, Franco Baresi, Alessandro Costacurta, George Weah, Ruud Gullit, Frank Riijkaard, Marco van Basten, Kaka, Zvonomir Boban, Marcel Desailly, Dejan Savicevic, Carlo Ancelotti, Andrey Shevtjenko, Andrea Pirlo, Gennaro Gattuso, Roberto Donadoni,
Listan kan ju göras hur lång som helst med hjältar som passerat revy i den svart/röda tröjan men jag tror att San Siro publiken & miljarder tv tittare fick några nya ikväll....

Kvällens XI var inget stjärnfyllt lag på långa vägar men man agerade som ett LAG, ett oerhört modigt och uppoffrande LAG som såg det som en möjlighet att jobbar vi stenhårt i 95 minuter som ett LAG så kan vi göra det omöjliga om vi underordnar oss vår matchplan så kan vi uppleva en underbar kväll där vi tillsammans når en framgång som ett LAG... och så blev det och jag skall villigt erkänna att det känns oerhört befriande att det även funkar 2013 om MAN TROR PÅ DET MAN GÖR likt som i OS hockeyn i Lake Placid 1980 då ett college lag kallat USA slog tillbaka den stor ryska björnen som på den tiden var oslagbara, UNDERBART !!

Befriande att se att Barcelonas spel kan hacka och att Leo Messi faktiskt kan vara mänsklig emellanåt och detta resultat får nog Barcelona lirarna att fundera på att är vi verkligen på väg ut ??
Nu har man varit i denna sits förut och det kommer att bli öppna spjäll framåt nere i Katalonien i mars och man är fortfarande i min bok favoriter att lösa detta till slut men det skall bli riktigt skönt att bänka sig om ett par veckor och kolla Barcelona och inte veta utgången.

Men denna kvällen tillägnas Milans nya hjältar och det vete fan om inte Zlatan sittandes hemma i Paris smuttande på ett glas rött saknade stämmningen och karneval stämmningen nere i Milano där super-Mario förmodligen tar en och annan lire i böter och kör kaos på nattklubbarna ikväll, eller vad tror ni ??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar