söndag 10 februari 2013

Titeln bärgad ????Det var en gång startar ju de flesta sagor och denna lilla text handlar om Ryan Joseph Giggs som föddes 29/11 1973 i Cardiff, WALES.
Exakt 17 år senare blir han inkallad på "bossens" rum, sätter sig ned i stolen och blickar på en skotte med en aning blå näsa tvärs över bordet och signar sitt första proffisionella avtal och sedan denna dag för exakt 23 år sedan har det varit som en far och son relation mellan sir Alex och Ryan
Debuten sker mot EVERTON hemma på Old Trafford 2/3 1991 och då var han en vindsnabb ytter med driv i steget, aviga dribblingar och en "pain in the ass" för vilken högerback som helst.
Idag skriver vi 10/2 2013 och Man Utd tar emot EVERTON hemma och efter "lillebrors" debacle mot Southampton igår har vi chansen att gå upp i en 12 poängs ledning.
1-0 göres av en gråhårig, smart spelare, med hyfsat steg vid namn Ryan Giggs och på ren svenska: FY FASEN va gött att just Giggsy som vart klubben trogen under hela sin karriär är mannen som tar oss till en stor ledning av årets P.L med 12 matcher kvar att spela,.
Jag vet att man ej skall ropa hej förrän man e över bäcken, att Tala är silver & Tiga är guld men jag sticker ut en haka modell Johan Rehborg dvs ganska stor och säger att i maj får vi se bossarnas boss höja bucklan igen i sällskap av kapten Vidic & en viss Ryan Giggs.

 


Igår var man som ett barn på julafton då man fick lägga fredagskvällen till att förberada årets första träningsmatch som gick av stapeln igår.
Trots att underlaget var minst sagt svårbemästrat är jag & kollega Danis mycket nöjda med årets första insats där vi besegrar PARTILLE med 5-1.
Vi testar ett nytt sätt att spela och grabbarna har vart mycket lyhörda under våra pass på planen och löser sina nya uppgifter på planen på ett mycket tillfredställande sätt och detta lovar gott inför framtiden.

Vi känns trygga i vårt passningsspel, är löpvilliga och tar rätt löp, får med oss våra ytterbackar i offensiven och är mycket starka centralt på planen.
Premiärskytt 2013 blev något otippat Mattias Pringle som med sin känsliga vänsterfot skruvade en hörna direkt i mål.


Efter en stabil första halvlek där vi går till pausvila med en 2-0 ledning får vi en liten "dipp" på en kvart då Partille reducerar men efter detta tar vi tag i saker & ting igen och avslutar riktigt bra sista 30 minuterna då det borde blivit mer än de 3 mål som rullade in.
Gällande bra prestationer vill jag lyfta fram Axel & Robin som vi har på "provspel" som imponerade, vårt nyförvärv Johan N var en jätte centralt på mittfältet och visade per omgående att han kommer att bli betydelsefull i år, även unge Philip Fagerlund (född 94) som fick chansen på högerkanten gjorde gjorde en bra match där han utnyttjade sin speed.

SÄVEDALEN - PARTILLE IF  5-1 (2-0)
1-0 Pringle
2-0 Besart (Pringle)
2-1 i.u
3-1 Fernandinho (Johan)
4-1 Pringle (Spången)
5-1 Florian (Axel)

Foto: LEIF LUNDVALL


Foto: LEIF LUNDVALL


1 kommentar:

  1. Intressant läsning! Som komplement till dit tema refererar jag till dagens sportbilaga från GT:
    Vad gäller klubbhjärta och trotjänare så nämner Marcus Birro J. Zanetti som en av de sista (uppenbarligen i gott sällskap med Giggs). När han lyfte CL-bucklan hade han enligt Birro talat i tio år om att vinna CL med Inter, inte att han själv ville vinna CL. Respekt!

    Vad gäller Man Utd´s försprång så är det endast säsongen 92/93 och 97/98 som skulle kunna hota festen, eller som du förmodligen skulle sagt: "Bucklans hemkomst". 92/93 var Man Utd 12 poäng efter Norwich efter 17 spelade omgångar, 97/98 var Arsenal 13 poäng efter Man Utd efter 19 spelade omgångar. (GT 2013-02-10).

    För övrigt undrar jag som statistiknörd vilken säsong det var som Man Utd var klara mästare redan i tidiga april? Var det möjligen 00/01 ??? Påminnelse önskas.

    SvaraRadera