onsdag 16 februari 2011

Tankar om gårdagen C.L !!

Nu är det äntligen igång igen, fotbollens "creme-de-la-creme" Champions League och igår inleddes spelet i jakten på en plats i vårens kvartsfinaler.

AC.MILAN - TOTTENHAM 0-1
Vi tar det med en gång så får vi det överstökat... Gattuso ???
Vad händer, kan bara konstatera att det både tragiskt & idiotiskt, att 0-1 hemma mot Spurs är ett fiasko är konstaterat men att skämma ut sig så grovt är bara patetiskt, det är tyvärr så att hans (eventuella) glansdagar är över likt för många av Milans "pensionärer".
Det må vara en sak att gå bra i Serie A men att det skall räcka med ett gäng trötta "gubbar" över 33 år såsom Yepes, Gattuso, Seedorf i C.L är bara att lura sig själv...
Milan törstar efter framgång och javisst man kan vinna scudetton i vår man har under vinter mercaton inhandlat: Emanuelsson, Cassano & van Bommel men ALLA är indisponibla i turneringen som Ibra så hett eftertraktar, C.L.
Milan må ha en skadelista som är längre än en krognota en bra lördagskväll men jag hävdar att Tottenham saknade mer kvalitet i sina skadade lirare: BALE, KING, JENAS, HUDDLESTONE än Milan (Pirlo).
Alla matcher skall spelas men jag är övertygad om att "Pub-Harrys" grabbar inte missar denna chans om 2 veckor i London att ta sig till en kvartsfinal, håll i hatten Zlatan för om 2 veckor finns Modric & Defoe tillbaka i matchform samt även Bale tillbaka i laget och det borgar för att Spurs lirar kvartsfinal i slutet av mars månad.

Valencia - Schalke  1-1
Jag nämnde ovan att vissa gubbar över 33 år i Milan var gamla & tröga men det epitetet stämmer ej in på "kungen av Madrid" som efter hur många år som helst i Real Madrid tvingades iväg från klubben han så djupt älskar: Raul Blanco Gonzalez som nu förtjänar sitt leverbröd i Tyskland hos Schalke 04.
Han nätade ett oerhört viktigt mål fram till 1-1 på ett kliniskt vis som han gjort "så många gånger förr" och blev med detta mål den spelare som gjort flest mål i C.L nämnligen 70 stycken !!
Raul hade kvar klippet i steget & nosar fram målchanser fortfarande så att i hans fall har han minst ett par år toppfotboll kvar i benen och jag tror att han kan hålla på lika länge som Giggs & Scholes (37 år) i Man Utd.
Valencia som lirade 2 C.L finaler i början av 2000 talet med storstjärnor som: Mendieta, Kily Gonzalez, Maxi Lopes bl.a har haft det tufft ekonomiskt de sista åren och tvingats att sälja av sina spelare med stjärnglans, inför årets säsong lämnade: David Villa, David Silva, Marchena för att nämna några men laget har gjort det fantastiskt bra i Primera Division och ligger just nu trea efter de två stora..
Trots att man "bara" fick 1-1 hema på Mestalla blev jag imponerd av Valencia där jag lyfter på hatten för klubbens scouter som hittat billiga ersättare med kvalitet för de som lämnat.
Inte många har koll på playmakern Mehmet Topal som man hittade i Galatasaray, Argentinaren Tinho Costa med en grym känsla i fötterna samt det hyperintressanta forwardsparet Soldado/Aduriz som attackerade ytorna bakom Schalkes backlinje konstant.
Tror att matchbilden i Gelsenkirchen om 2 veckor kommer att passa nämnda forwards som "handen i handsken" (publiken kräver att 04 attackerar) + att Valencia får tillbaks 2 av sina idag största stjärnor: Joaquin + Juan Mata och detta gör att Valencia kommer att överraska.

Mitt tips: Spurs + Valencia till kvartsfinal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar