måndag 13 februari 2012

WOWH... vilken fotbollshelg !!


Har under dagen ägnat några minuter över att reflektera över helgen som just passerat och då fokuserat på fotboll runt om i världen, ända från en träningsmatch på Krokängplan i Göteborg till Afrikanska mästerskapen nere i Gabon.. vad var det för sanslös helg vi just bevittnat ???
Har roat mig med en klassisk "10 i topp lista" enligt följande:
  1. ZAMBIA vinner Afrikanska mästerskapen: 28 år efter tragedin då ett helt landslag förutom Kalusha Bwalya förolyckas i en flygplans katastrof vinner man Afrikanska mästerskapen mot jättefavoriterna Elfenbenskusten, man är innan turneringen rankade som lag 16 i Afrika.. snacka om skräll och bilderna från straffsparks avgörandet när man tillsammans står och sjunger.. FANTASTISKT !!
  2. Zuarez uteblivna handskakning: Nu har Liverpool FC insett allvaret och "tvingat" både Zuares ochh ikonen/tränaren Kenny Dalglish att ofentligt be om ursäkt... skulle kunna skriva spaltmeter mera om detta men förhoppningsvis kan vi nu få ett avslut och vända blad & gå vidare..
  3. John Guidettis målform: Nytt hattrick i helgen och nu är grabben uppe i osannolika 17 baljor på 15 matcher... börjar se vissa likheter med en liten ´"trind" kille från Näsviken våren 1990... frågan är om vi får se en ny Brolin födas i Polen/Ukraina i sommar ??
  4. Barcelonas kollaps: Ja för så kan man väl kalla det ?? Nu är man 10 pinnar efter "marängerna" och ligan känns körd.. man kan ej längre vinna på bortaplan och nu testas för första gången filosofen Guardiola på riktigt allvar... fågel eller fisk...
  5. Lille - Bordeaux 4-5: Regerande mästarna i Frankrike Lille var tvugna att ta en 3 poängare för att haka på i titelracet.. man blir sönderkontrade på hemmaplan och ligger under med 1-4 med 18 minuter kvar att spela, i minut 91 kvitterar man till 4-4 och upphämtningen är ett faktum.. bara för att 2 minuter senare på matchens sista spark se Bordeaux göra 4-5, målskytt Obraniak.. och ja.. han kommer från Lille.. hörde jag att "släkten är värst" ??
  6. Wolves - WBA 1-5: Derby, känslor, bottenkamp, u name it.. bortalaget WBA är totalt överlägsna i första akten med har bara 0-1, i sista minuten av första kvitterar Wolves och går in i paus med nyfunnen energi, sen sätter en långhårig skåning vid namn Jonas Olsson 1-2 till WBA på en höran och sen rasar "vargarna" som ett korthus.. till slut 1-5 och hattrick av nigerianen Odemwinge... nu har jag ej läst brittiska tabloider idag men har Mick McCarthy kvar sitt jobb skulle jag bli mycket förvånad.
  7. Tevez förlå´t: Ryktet säger att argentinaren landar under dagen i Manchester för att röka fredspipa med Mancini och sträcka fram den hand som ej Suarez gjorde.. kan det månne vara så att det har svidit lite Carlos att inte kunnat kvittera ut 2 miljoner i veckan dom senaste månaderna ? OM detta sker har ju City en hyfsad joker i de avslutnde omgångarna i P.L.
  8. Ronaldos hattrick: Säga vad man vill men sicken lirare.. 27 pytsar så här långt i La Liga och frisparken igår var ju helt grym.
  9. Capellos avhopp: Missförstånd, avhopp, dålig engelska, John Terry affären... vad vet jag eller var det så lätt att de brittiska journalisterna till slut lyckades att få spagetti coachen avsatt ?? Från en pasta bolognese till en stor stark... manegen är krattad för PUB Harry Redknapp...
  10. GAIK:s "segertåg": Givetvis lite med glimten i ögat.. men vi ber inte om ursäkt för att vi fortsätter att vinna, tredje raka på lördag kanske ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar