söndag 20 maj 2012

Same,same.. but BORING !!

EUROPA MÄSTERSKAPET 2004: vinnare GREKLAND
CHAMPIONS LEAGUE 2012: vinnare CHELSEA








Då var det dax att summera klubblags säsongen 2011/12, Le Grand Final, creme de la creme Champions League avgjordes igår kväll och där med den stora pokalen står... CHELSEA ??
Vad fan hände där egentligen....

En turbulent säsong är väl det minsta man kan säga, Europas hetaste tränare på marknaden Andre Villar Boas hämtade in för extremt dyra oljerubel, tålamodet hos Abramovitj var lika långt som en tonåring som vill hångla på skoldansen... dvs noll och han fick givetvis en stenhård Ecco tramp i röven av ryssen.
In med "nödlösningen" Roberto di Matteo, hans huvud kan vi ändå offra efter säsongen !!
Fiasko i ligan, MEN den lille sluge italienaren (som ser ut som en asiat ??) fick alla G-G-G (gamla-griniga-gubbar) att dra åt samma håll och det absolut viktigaste: att spela med hjärnan istället för ögat !!
Enligt ryssen som äger klubben skall Chelski spela en attraktiv fotboll, som de senaste åren get nada i form av pokaler, nu när han nått sitt drömmål och vunnit C.L kan han ju tacka sin lyckliga stjärna att han gav "offerlammet" Roberto chansen...
Jag ger mig fan på att när det är filmkväll hemma hos Roberto så plockar han ur arkivet fram Greklands matcher i EM 2004, för det är ju exakt på det sätt som man vunnit C.L.

Man är ju själv tränare och man väljer sina vägar att nå framgång, sen hur det ser ut i slutändan om man får med sig 3 pinnar eller som igår vinner C.L spelar ju mindre roll, måste berömma Robertos pojkar som under 300 minuter ägnat sig åt försvarsspel men ändå likt Houdini krånglat sig ur detta genom att slå ut Barcelona & att vinna mot Bayern Munchen i lejonens egen kula.
Nu har man ju förvisso hängt en del baljor men prio 1 i dessa matcher har ju varit 10 man bakom bollen och en ensam DD alternativt Torres på topp och ALLA har varit hängivna matchplanen.

Man har 33 avslut & 17 hörnor mot sig i finalen, saknar bärande spelare såsom Terry, Ivanovic, Ramires, Meirales men löser det genom individuell världsklass signerat Peter Cech i målet som tar 2 straffar och är i rätt hörn på övriga 3 samt Didier Drogba som vinner fighten på första ytan och nickar in en missil i nät på lagets enda hörna.. i min 88 !!
Kan vara så som Svenska Spels spelexpert "Matte" Forslund skrev i sin krönika att Chelsea kan vara det sämsta lag som vunnit Champions League men man hade från kvartsfinal och framåt en strategi om hur man skulle göra det.. och nu står man där med den finaste av pokaler.
Riktigt tråkiga att kolla på men som tränare hade jag gjort exakt samma sak för att uppnå målet.

På tal om liknelsen ovan med GREKLAND, kommer ni ihåg deras väg efter gruppspelet till segern ?
1-0 Frankrike (kvartsfinal)
1-0 Tjeckien (semifinal)
1-0 Portugal (final)

Nu är jag klar med Chelseas väg till glory och fokuserar istället på 2 lag som under gångna säsongen fått mitt fotbollsöga att njuta lite extra.
SWANSEA för att man som nykomling i P.L inte köpte ihjäl sig, trodde på sin spelide och spelade ett fantastiskt trevligt passningsspel med stort bollinnehav och man är det lag i P.L som haft stört % passningar inom laget under säsongen.
Ett annat lag jag verkligen gillar är NAPOLI och här är det ett helt annat spel som primeras, här är det full fart framåt framförallt via ett fantastiskt omställningsspel med de 3 musketörerna på topp: Cavani / Lavezzi / Hamsik.

Avslutningsvis: Tråkiga GREKLAND, Tråkiga CHELSEA men grattis att ni löste det :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar