tisdag 31 juli 2012

Damerna i fokus...

Sista semester veckan är inledd, vädret är inte på topp och det är defenitivt inget beachväder.. känns helt ok för att då kan man med gott samvete sitta inne och kolla på OS i London utan att få alltför dåligt samvete.

För vår egen del har det väl startat sådär kan man väl säga, unga Sara Sjöström pallade ej trycket och har en 4:e plats som bäst i bassängen, cyklisten Emma Johansson hade vi stora förhoppningar på men en punktering satte stopp och trots bra upphämtning blev det en 6:e plats.
I herrarnas fotbolls turnering har Neymar (BRASILIEN) stor show och bitvis visar han upp kvaliteter som är grymma men att som legenden Pele säger: "han är bättre än Messi"... nja.

4 dagar in i OS är det faktiskt 2 olika dam matcher som gett mig mest i form av spänning, kamp, bra spel och lite av hallelulja moments..
Volleyboll är ju ingen sport som får någon mediatid alls, minns knappt när det var ett inslag i sportspegeln senast.. var det när ÖRKELJUNGA var på topp eller när Bengt Gustafsson gjorde en karriär i Italien.
Skit samma men det är en grym tv sport, jag lovar.
Började kolla matchen mellan 2 av världens bästa nationer USA & Brasilien sent igår kväll och jag satt som fastlimmad långt in på natten, hoppservar, backspikes, drops, block, fantastiska bolldueller, det var helt klart en njutning att se spelet.
"Jänkarna" hade en tjej vid namn Destinee Hooker som mäter stabila 1.91 cm över havet och herrejävlar sicken spänst när hon dunkade in smash på smash, det var ett under att golvet i OS arenan höll, riktigt imponerande.
Efter en 2-0 ledning i set började "brassarnas" coach att tröttna och kastade in sin B uppställning och först då hände det grejer, en dam vid namn Fe Garay började hitta rätt (dock ej i Hooker klass) och tog Brasilien in i matchen via setvinst fram till 2-1, men i fjärde visade USA sin klass och vann till slut en kanon match.
Jag skall i alla fall kika in på tv tablån och kolla när det vankas dam volleyboll igen för att det var riktigt bra tv underhållning.

Destinee Hooker

Den andra matchen som fått min puls att slå lite extra var en damhandbolls match mellan regerande världsmästarna Norge & Frankrike.
Snacka om kamp, intensitet, finess, bra spel där "fransyskorna" chockstartade och gick upp i en 7-2 ledning per omgående, här trodde man att den norske coachen skulle nyttja sin timeout men icke.. han litade fullt ut på sina damer som sakta men säkert åt sig in i matchen.
Allison Pineau var mittnia & navet i Frankrikes spel och hon gjorde det lysande, "Bella" Gullden klass på inspelen på linjen, goa satsningar som satte upp sin bombkastare på vänster nio i bra lägen samt vass själv när hon tog avslut, imponerande.
3 måls ledning i paus för Frankrike men Norge var på g in i matchen och då framförallt av "bläckfisken" inne på linjen Heidi Löke som sög åt sig alla bollar som kom i närheten och hon avslutade både med vänster och höger hand, klass.
Till slut stod Frankrike som segrare med 24-23 i en grym match som innehöll 60 minuters handbolls godis på hög nivå.

Allison Pineau
Heidi Löke

Nu hoppas vi bara på att Svenska truppen hakar på och presterar och jag lovar att jag kommer skriva en "hyllningskrönika" om Svenska fotbolls tjeterna grejar en medalj :))

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar