fredag 8 juni 2012

Nivån är satt... NU är vi igång !!

Då drog äntligen fotbolls EM igång och man kan väl lungt säga att mästerskapen rivstartade med kanske 2 av de osexigaste matcherna på programmet... men vad sägs om:
  • 7 mål
  • 2 röda kort
  • missad straff
  • unga (blivande) skyttekungar som levererar
För många kanske EM startar på allvar på måndag när SVERIGE kliver in i turneringen men som "nörd" är just matcher typ dom som spelats idag extra roliga att bevittna, lite spelare som kanske inte är så bekanta för den "stora massan" som inte syns i rutan i Viasats, Canal + sändningar från La Liga & Premier League men som har otroligt stora kvaliteter och vad är ett bättre skyltfönster än att glänsa inför miljader tv tittare och dregglande sportchefer ???

Robert Lewandowski (POLEN) behövde 17 minuter på säg att hitta målet i sin premiärmatch och denne hete 23 åring är redan innan turneringen lite av "rykternas man" då han levererat en kanonsäsong hos tyska mästarna Borussia Dortmund men nu viskas det om betydlig större & glamourösa klubbar. Tror dock han blir kvar i B.D då man redan inkasserat en stör säck pengar från Manchester Utd för hans japanske forwards kollega Kagawa.

POLEN - GREKLAND 1-1
Sicken öppningsmatch där jag efter första halvlek kunde pantsatt både fruga + hus (om detta funnits) på att POLEN skulle vinna komfortabelt, 1-0 ledning och en man mer efter mer än en lovligt billig Grekisk utvisning men man gör det stora generalfelet att man börjar bevaka sin ledning och ger bort det stora iniativet man hade.
Bra byte av Grekernas coach där han kastar in Salpagidis som inte lär glömma denna EM fighten i första taget då han i princip är inblandad i allt under andra halvlek: målskytt, fixar straff (som missas), bortdömt mål (offside).
Grekerna hade mycket emot sig första 45 men visar i andra en stor portion MORAL och är närmast segern, POLEN däremot var en besvikelse och redan i nästa runda väntar en måste match (Ryssland)
2 RÖDA KORT, MISSAD STRAFF.. vad mer kan nman begära av en öppningsmatch ??

RYSSLAND - TJECKIEN 4-1
"Den röda maskinen" visade per omgående att man blir att räkna med i årets turnering, iofs hade jag på förhand aviserat (till viss förtret för kollega Larsson) att Tjeckien är svaga men "Ryssarnas" offensiv med 5 stycken Zenit St Peterburg är vass och man hängde oxå 4 baljor med bud på mera... "Den lille tsaren" Arsjavin är en helt annan spelare i landslaget än han är i Arsenal och i Advocaats lagbygge får han vara en fältherre i en något fri roll och gör det bra.
Nog ordat om denna matchen då jag tippat Ryssland som gruppetta och man gjorde mig ej besviken.


Lagkamrat med "Boom-Boom" Wernblom i CSKA Moskva är 21 årige snipern Alan Dzagoev som fått stå lite i skymundan bakom bl.a Ivorianen Doumbia, brassen Wagner Love & japanen Honda men detta är en hyperintressant spelartyp som kommer att låta höras av sig framöver.
Inte bara för sina 2 mål idag men här finns det stor utvecklings potential.. tur är väl det att det finns gott om rubel i Moskva annars är han inom kort i en bra mycket större klubb..




Sammanfattningsvis en grymt bra inledningsdag och imorgon kliver något större elefanter in i turneringen då Tyskland, Holland, Portugal skall upp i ringen och det är bara att ha något gött att dricka, bra sällskap och bara luta sig tillbaka och njuta... EM festen är igång !!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar