onsdag 25 april 2012

"Swinet" & Neuer !!

Japp då har man upplevt drygt 130 minuter fotbolls historia med en matchvinnare med det goa namnet Bastian Schweinsteiger, det blev alltså "SVINET" som sköt FC Bayern Munchen till sitt eget partaj i Munchen 19 maj.
Måste erkänna att jag trodde att Mourinhos maränger från Madrid skulle köra över B.M efter sin drömstart med 2-0 redan efter en kvart... men räkna ALDRIG ut äkta tyskt stål !!
Kändes riktigt befriande att få se en fotbolls match med fart & fläkt och offensiven i främsta rummet där båda lagen bjuder på sig själva efter gårdagens handbolls match mellan Barca-Chelsea där 9 britter stod uppradade framför sin egen box och med 9 katalaner 10 meter därifrån...

I straffläggningen fick vi se 2 fantastiska "slipsar" i Manuel Neuer & Iker Casillas och en tysk coach som tror stenhårt på sina unga jugends då han som första straffläggare skickar fram 19 årige Alaba som var varningsbelastad och missar finalen senare i vår och kanske hade lite "negativa tankar" i skallen men icke... han rullar in en världsklass straff och visar vägen för sitt lag, STORT !!
Lite annat noterbart:
  • C.R 7 som bankat in 55 baljor i år pallar inte trycket... (se Messi igår)
  • 32% av startspelarna ( 7 av 22) i B.M & Chelsea missar finalen p.g.a avstägningar
  • Terry kunde avgjort 2008 men slant.. i år får han ej chansen till revansch då han som lagkapten tog ett modigt & tufft rött kort i går... Ankeborg nästa ???

19 maj har våren förhoppningsvis kommit till Munchen och jag är 120% SÄKER på att segerrusika tyskar kan svalka sig med en grose bier den aftonen.. på tal om att svalka sig så skall jag nu ta mig en kall dusch för kvällens match var en av dom svettigaste jag upplevt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar